Woon, werk & geniet rond een unieke parktuin

In Jardin G. krijgt de Gentse Bloemekenswijk een nieuwe invulling. Verleden, heden én toekomst komen er samen in een project dat wonen, werken en leven combineert.

Het resultaat zijn acht rijwoningen en 41 appartementen die samen met vier ateliers één concept vormen. Het centraal gelegen nieuwe buurtpark is letterlijk en figuurlijk de verbindende factor tussen de verschillende units.

Jardin G.
in acht troeven

Nieuw buurtpark
van 2000 m²

De voormalige industriële site wordt onthard en maakt plaats voor een publiek toegankelijk park van 2000 m² met speelruimte voor kinderen. Het ontwerp is van landschapsarchitect Atelier Arne Deruyter.

Intergenerationele
ontwikkeling en een
gezonde bevolkingsmix

Jardin G. wordt een levendige en groene woon- en werkomgeving. Eén-, twee- en driekamer appartementen en acht rijwoningen met tuin trekken een divers publiek aan.

Creatieve broedplaats

Op de site zijn vier atelierruimtes aanwezig om de creatieve maakeconomie in de buurt te stimuleren.

Duurzaam ontwerp

Het ontwerp van gerenommeerd architectenbureau evr-architecten heeft een E-peil van E-30. De appartementen zijn voorzien van individuele warmtepompen en een ventilatiesysteem type D.

Groene en rustige
omgeving

 De nabijgelegen Nieuwe vaart en de vele groenzones in de buurt bieden rust en groen.

Dynamische buurt

Twee lanen waarlangs winkels, buurtcafés en restaurants liggen, doorkruisen De Bloemekenswijk. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig en de buurt kent een aangenaam gemeenschapsleven.

Uitstekende mobiliteit

Jardin G. is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen. Er worden ondergrondse autostaanplaatsen voorzien en er wordt ook volop ingezet op onder- en bovengrondse fietsenstallingen.

Woon- en investerings-
opportuniteit op
topniveau

Eindgebruikers genieten tot eind 2021 het verlaagd btw-tarief van 6%. Investeerders vinden in de comfortabele één- en tweekamerappartementen een ideale formule.

Zowel in Jardin G.
als in de onmiddellijke omgeving streven we naar
openheid en een gevoel van ruimte.

Niels Baeck | evr-architecten
Het ontwerp van Jardin G. refereert subtiel naar architectuur van het Museum Dr. Guislain.

Hedendaagse architectuur
in een historisch kader

By evr-architecten

De Bloemekenswijk is een authentieke stadswijk met een rijk industrieel verleden. De Verbindingsvaart, de textielindustrie en Jozef Guislain drukten er hun stempel. Jardin G. behoudt als hedendaags woonproject een bewuste link met die drievoudige basis maar kijkt tegelijk naar de toekomst. Kleuren en texturen zijn herkenbaar en voelen daardoor vertrouwd aan.

In de parktuin, in de ateliers, in het gebruik van rode baksteen vinden verschillende tijdsvakken elkaar. Zo crëert de hedendaagse architectuur een dynamische balans tussen groen, wonen, werken en leven.

Variatie en afwisseling

Jardin G. bestaat uit 2 residenties en één woonerf. De parktuin is goed voor een ontharding van 2000 m² met een belangrijke rol voor belevingsgroen en water.

Het eerste woongedeelte met appartementen en ateliers kijkt uit op de tuin van het Guislainmuseum enerzijds of het nieuwe buurtpark anderzijds. Net om de hoek bevinden zich de doorzonwoningen van de tweede residentie. Ze zijn uitgerust met in- en uitpandige balkons die voor variatie en afwisseling zorgen. Dat idee keert een derde keer terug in de acht rijwoningen die samen het laatste residentiële luik van Jardin G. vormen. Ze beschikken allemaal over een private, zuidgerichte tuin en werden in een getrapte figuur geplaatst zodat nooit een gesloten of besloten indruk ontstaat.

Met veel oog voor detail, een sterk ontwerp en een autoluw, groen concept is Jardin G. stadsvernieuwing op zijn best.

Een goed biotoop leeft en bestaat op zichzelf.
Het herstelt zichzelf ook. De aanzet moet perfect zijn.
Dat is onze job. En nadien mag het leven.
Dat is wat deze parktuin zal doen.

Arne Deruyter | Atelier Arne Deruyter

Een groene transitie

Landschapsarchitect Arne Deruyter en zijn team
tekenden voor dat laatste, en daarin heeft alles een functie en een plaats. Het oog voor detail én de toepassing daarvan in het groter geheel maken van de ontwerpen van Arne Deruyter intense, sterke projecten die stevig verweven zijn met de botanische, ecologische en historische eigenheid van een plaats, terwijl het eindresultaat nadrukkelijk aansluiting zoekt én vindt bij de uiteindelijke gebruikers.

Jardin G. is ‘gasvrij’ en maakt gebruik van
hernieuwbare energiezuinige alternatieven zoals
regenwaterrecuperatie, een ventilatiesysteem D
en individuele warmtepompen

Fiscaal interessant
en duurzaam wonen

Jardin G. is een gasvrij project en maakt gebruik van enkele hernieuwbare energiezuinige alternatieven zoals regenwaterrecuperatie, een ventilatiesysteem D en individuele warmtepompen. Alle wooneenheden beschikken standaard over vloerverwarming en topkoeling.

Elke ondergrondse staanplaats kan op vraag ook uitgerust worden met een laadpaal. De appartementen en woningen van Jardin G. zijn uitgerust met een Smart Living domotica systeem dat voor een verhoging van het comfort, veiligheid en efficiënt energiebeheer van alle eigenaars zorgt.

Als investeerder bent u op zoek naar een betrouwbare partner die garanties biedt voor een maximaal rendement. Wij stemmen ons vastgoed af op de vraag die leeft in de markt.